Infiniti FX Forum banner
101 - 117 of 117 Posts

·
Registered
Joined
·
15 Posts
Anyone else have an issue with the climate control being stuck on 17.5 degrees Celsius? I've had my Kirinav for almost a year, worked pretty well except the dash camera would only work intermittently (like 10% of the time). I tried two other USB cameras (same model) and got the same error about the SD card not being recognized. I tried several different SD cards as well. I then decided to delete and reinstall the "Traffic Monitoring Safety" app but it isn't on Google Store. I was trying out some other apps that I thought might work but 99% of them seem to be for using your smart phone as a Dashcam so needless to say they didn't work so I deleted those as well. At any rate regarding the climate control, I tried resetting the entire unit which didn't work. I have verified the correct CANBUS settings. I then tried disconnecting the battery and the 32 pin connector behind the glovebox, and then reconnecting (which seemed to solve a similar problem before when NONE of the climate controls worked). This failed to fix the problem. Right now I can control Climate control on/off, the fan speed, whether the AC is active or not, and front and rear defrost. Temperature setting (both Celsius vs Fahrenheit and level) are stuck. Dealing with Kirinav directly is difficult due to the language barrier. Any help would be appreciated....
 

·
Registered
Joined
·
15 Posts
Here's what just worked (finally). I disconnected all of the wiring harnesses between the radio and the car, turned the car on then off, then plugged the unit back in and the climate control works again. I still haven't been able to fix the dashcam issue and I have contacted Kirinav about it. They claimed that the app is still in the file manager which it is not...
 

·
Registered
Joined
·
1 Posts
Hello from Barcelona!

I have just installed the Tesla Style on my 2008 FX35, and it looks great.

I have lost some features from the original system, such as options configuration menu, TPMS indication... that only appears on original system (this is an android tablet with A/C control).

I'm using original reverse camera, using an adaptor cable sent by seller (Aliexpress from China)

If anyone knows how to access to internal car menu through this android system (maybe using bluetooth OBD2 adaptor and a soft) it would be great. Same for TMPS values (now I only have low pressure indication on dashboard :()

View attachment 19926
Hi, you said;'using an adaptor cable sent by seller (Aliexpress from China)'. I have only problems with my rearcam so that's why I'm asking. Did you need it and which cable/color is from the camera behind the radio unit?
 

·
Registered
Joined
·
23 Posts
Just received my Android unit yesterday and installed it this morning. Mine was an Asvegen brand with Android 10 and Carplay built in. I added the external TPMS and already had a backup cam installed from my previous HU Upgrade. My camera is the same as the cheap one they sent so I left mine in. I replaced the OEM camera a while back (a pain the a$$ - for real). Everything works well and sounds good (i upgraded the speakers a while back as well). No real issues with the install at all. Carplay connects with no issues, TPMS monitor works no issues, as well as the back up camera. I am definitely satisfied. Shipped to me in about 7 days for a total cost of $468 for the android unit and about $30 bucks for the external sensors. Feels like a new SUV! Lol

2005 FX45 with OEM Navigation originally View attachment 20193 View attachment 20193 View attachment 20194 View attachment 20194 View attachment 20195 View attachment 20195 View attachment 20196 View attachment 20196 View attachment 20197 View attachment 20197
Hi Marcus....now that you have had this for awhile, how has it been holding up for you...any issues? Also, where did u purchase the Asvegen brand from? I been thinking about doing this for a year now and I like how yours looks and works. Seems like other ppl had issues with the TPMS/backup camera from other brands. Please let me know...thx sir!

Sent from my H8216 using Tapatalk
 

·
Registered
Joined
·
9 Posts
So, I figured out over the weekend where the 32 pin plug is on the 2008 FX. Now, after a year and a half of having this radio, I have full control over the AC. First, you have to take out the glove box, of course. In the first picture, you have to remove the bar that I am pointing at. It is held on by two bolts. Afterwards, you have to remove the box that I am pointing at. For whatever reason, mine had that marking on it. It is held on by 4 Phillip head screws. Pull the box down and remove the plug that I am pointing at. That's it. Put everything back together.


Sent from my SM-N986U1 using Tapatalk
 

·
Registered
Joined
·
187 Posts
  1. for factory backup camera, check if the connector is wired correctly. This guide has the correct wiring. You can find similar information on the service manual "DRIVER INFORMATION SYSTEM" section which you can find a copy online. You want terminal 15 and 4 for RCA pos/neg respectively but the one I received had 14 and 2 instead. I wasn't able to get the pre-installed pins out so I bought connector and wires myself.

View attachment 20190 View attachment 20191
As saurfang stated (many thanks for posting!) that is the way to make the OEM factory Rear camera to work BUT when I first tried it did not work for me either as many people has stated after his post. I thought the cables where changed bsome way in the display connector M63, and as I have the Service Manual for my car I checked it to realise that the cables were in fact those stated in the guide. The important fact that I also saw in the manual when reading the checking for the repair of the Rear view camera isthat there is a Rear View Camera CONTROL UNIT, that little black box behind the glove box that it is removed in order to get to the CAM BUS connector. Without that box reinstalled (or the glove box reinstalled) the Rear View Camera WILL NOT work.

As soon as I reinstalled the Glove box and tried, VOILA! The image showed!
 

Attachments

·
Registered
Joined
·
4 Posts
So, I figured out over the weekend where the 32 pin plug is on the 2008 FX. Now, after a year and a half of having this radio, I have full control over the AC. First, you have to take out the glove box, of course. In the first picture, you have to remove the bar that I am pointing at. It is held on by two bolts. Afterwards, you have to remove the box that I am pointing at. For whatever reason, mine had that marking on it. It is held on by 4 Phillip head screws. Pull the box down and remove the plug that I am pointing at. That's it. Put everything back together.


Sent from my SM-N986U1 using Tapatalk
Hi! Truly appreciate the effort and pics. Once I remove that plug, what do I do with it? What does it connect to? I have a 2008 FX35 as well.
 

·
Registered
Joined
·
3 Posts
I also finally got my Kirinav unit working with my FX35 2008 after a few weeks of tinkering. The gotcha are all mentioned already:
  1. make sure the factory gray AC controller was left plugged in, which powers the HAVC.
  2. make sure the 32 pin connector behind glove box is unplugged and connected to the Kirinav connector with 2 green wires 原车协议 (factory interface.) This passes through the temperature info, HVAC control, door sensors and backup sensor.
  3. for factory backup camera, check if the connector is wired correctly. This guide has the correct wiring. You can find similar information on the service manual "DRIVER INFORMATION SYSTEM" section which you can find a copy online. You want terminal 15 and 4 for RCA pos/neg respectively but the one I received had 14 and 2 instead. I wasn't able to get the pre-installed pins out so I bought connector and wires myself.

View attachment 20190 View attachment 20191

Otherwise reasonably satisfied with the unit. I still need to clean up the wiring, AC fans, USB pass through etc so might write back later with my user experience. Wireless Carplay works pretty well but gets spotty at times. Last couple days I had some audio issue with Carplay (it gets cut out randomly) so still need to figure out if something went loose during my tinkering.
Will definitely try this tomorrow evening. Thanks. I really wanted to use my OEM camera. The reverse gear triggers just a black screen with guidelines.
 

·
Registered
Joined
·
4 Posts
You have to connect it to the connector with the two green wires as shown below. I literally solved this issue last night. View attachment 20813
I don’t have that green wire. It didn’t come with my new radio. Maybe it’s not needed for my 2008 FX35 and the 32 pin plug just needs to be unplugged?

This is the Android unit, harness and cables that were sent to me for my radio…


Output device Communication Device Telephony Portable communications device Mobile phone

Product Guitar accessory Body jewelry Automotive design Font
 

·
Registered
Joined
·
3 Posts
I don’t have that green wire. It didn’t come with my new radio. Maybe it’s not needed for my 2008 FX35 and the 32 pin plug just needs to be unplugged?

This is the Android unit, harness and cables that were sent to me for my radio…


View attachment 20818
View attachment 20819
It should be one of these two connectors I circled. We got two different kits but they essentially work the same.
Guitar accessory Automotive lighting Eyewear Earrings Body jewelry
 

·
Registered
Joined
·
4 Posts
It should be one of these two connectors I circled. We got two different kits but they essentially work the same. View attachment 20820
So, for my 2008 FX35, I just needed to unplug that 36 pin plug adapter and leave it unplugged and my AC is working properly now.

The only other issue I have is the stock back up cam is not working. Looking for a solution for that now. I have the camera adapter connected to the stock harness and the video cable connected to the “Camera” input on the aftermarket video harness that plugs into the radio, but no success. Perhaps someone could help me with this.
 
101 - 117 of 117 Posts
Top