Car stalled/died after take it out on the road within a minute. - Infiniti FX Forum : FX35, FX45 and FX50 Forums
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 10 (permalink) Old 09-19-2018, 11:35 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 6
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Car stalled/died after take it out on the road within a minute.

Hi all,
I am new to the forum...
I just bought a used 2011 FX35 90k miles, in the past 2 mts, I had 3 instances where the car suddenly died.
It only happened when I drove off the parking lot for less than 1 minute and still under 15miles per hr.
After it died, I can just simply put back to neutral, apply the brake and start right up and continue to drive normal.
Anyone has any idea what caused the issue? Anything I can try to fix it? It has no check engine light.

Here is the list of things I got done so far:
I seafoam the oil crankcase (in case slugh clogged up oil flow)
Seafoam the fuel tank (better fuel injection and clean fuel pump....)
Transmission fluid changed.
Replaced New oem sparkplugs
New air filters
Battery still new and contact surfaces are good
Prev owner said already replaced the camshaft sensors

That’s it. I don’t know what else to do. Any suggestions plz?

Thanks all.
HuyTampaBay is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 10 (permalink) Old 09-21-2018, 10:22 PM
Junior Member
 
Arod0326's Avatar
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 20
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Hey sorry your having some trouble with your FX35. Without a scanner to see if there are any pending codes or to read live data then you are just shooting in the dark. But there are several things that can cause a problem as you mentioned. 1: cam and or crank sensors 2: mass airflow sensor 3: fuel pump or fuel pump relay 4: harness or connectors loose 5: bad pcm. These are just some things that can cause a issue with the engine cutting out most times should throw a code or pending code if it’s a sensor. A bad pcm or harness/connectors will be more difficult to diagnose. Gotta have a good tech check it and that’s if the problem can be replicated at the time of diagnostic. I wish you luck please repost if you do in fact find the issue
Arod0326 is offline  
post #3 of 10 (permalink) Old 09-24-2018, 11:41 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 6
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
When the car stalled, it doesn’t throw any codes, no check engine light.
I will stop by my friend shop sometime this week to see if we can find any codes.

One thing I remember is the car stalled after I drove somewhere, park for about an hour, then come back out drive slow at parking lot and while it downshift to 1st from 2nd gear then it stalled

I tested out that scenario several times in the past few days, it didn’t shut off. The only thing I noticed one time was the rpm dropped to 500 then back up to 700rpm.
At stop sign/redlight, i put the car to neutral, the whole car vibrating, I feel like the engine mounts are loosing or something...

Again, i will bring her to the mechanic this week then let you know if I find out anything. Thanks.
HuyTampaBay is offline  
 
post #4 of 10 (permalink) Old 09-26-2018, 12:29 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 6
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
I am still at the shop, even though there is not check engine light, but there are 2 codes:
B2562 and P0725
HuyTampaBay is offline  
post #5 of 10 (permalink) Old 10-04-2018, 09:22 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 6
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
The B code is fixed, it was ground wires corroded a bit.
The P code I replaced the crankshaft and both camshaft but it’s still the same.
I unplugged the computer, wait a bit then plugged it back in, now it’s misfired at 1500rpm, from 0-60 not smooth, the gears shift little early, and it takes a long time to reach 60.
I run out of idea. Maybe bring it to infiniti dealer next.
HuyTampaBay is offline  
post #6 of 10 (permalink) Old 10-06-2018, 09:36 AM
Junior Member
 
95maxrider's Avatar
 
Join Date: Sep 2018
Location: Herndon, VA
Posts: 19
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Garage
Quote:
Originally Posted by HuyTampaBay View Post
The B code is fixed, it was ground wires corroded a bit.
The P code I replaced the crankshaft and both camshaft but itís still the same.
I unplugged the computer, wait a bit then plugged it back in, now itís misfired at 1500rpm, from 0-60 not smooth, the gears shift little early, and it takes a long time to reach 60.
I run out of idea. Maybe bring it to infiniti dealer next.

Any idea which ground wires were corroded? I'm planning to go through and clean up all of mine soon. Did you use OEM cam and crank sensors?

Wife's car: 2007 Burnt Copper FX35 AWD- Stock for now

My car: 1996 Silver Infiniti I30 3.5 swap 5MT- All the mods
95maxrider is offline  
post #7 of 10 (permalink) Old 10-07-2018, 10:49 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 6
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
The corroded ground were the two right by the battery.
For sure, I unscrew and rescrewed back all the ground that I see.

The crankshaft and camshaft I replaced the OEM, bought at Infiniti dealer.

I unplugged the battery, wait a bit then plug it back in, the car now back to its original problem, drive the car around until engine getting hot, park for 46mins or 1hr, then start it up, drive up to 2000rpm, release the gas pedal completely, the rpm drop to dead. Then i can start it right back up and drive normal.
It only happens once a while. Sometimes it drop from 2000rpm to 400-500rpm then it go back to normal.
HuyTampaBay is offline  
post #8 of 10 (permalink) Old 10-09-2018, 09:22 AM
Junior Member
 
Richard Herrera's Avatar
 
Join Date: Aug 2018
Posts: 13
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Garage
Best of luck!

Current: 2009 Infinti FX35 AWD | Silver | Custom Catback Exhaust
Previous: 2016 BMW X6 xDrive35i | Alpine White
Richard Herrera is offline  
post #9 of 10 (permalink) Old 09-30-2019, 12:25 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 6
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Sorry guys, I gotta bring this up again as I still have the same issue.
I replace the pvc valve few days ago too.
The car has hiccup around 1200 rpm when hot.
When engine getting hot, park for 46mins or 1hr, then start it up, drive up to 2000rpm, release the gas pedal completely, the rpm drop to dead. Then i can start it right back up and drive normal.
It only happens once a while. Sometimes it drop from 2000rpm to 400-500rpm then it go back to normal.

any thought how to solve this issue?
I heard people reflash ecu, can I reflas ecu myself? can any autoshop can reflash it or have to be an infiniti dealer can reflash it?
thanks.
HuyTampaBay is offline  
post #10 of 10 (permalink) Old 10-09-2019, 05:45 PM
Junior Member
 
Join Date: Oct 2019
Posts: 7
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Quote:
Originally Posted by HuyTampaBay View Post
Sorry guys, I gotta bring this up again as I still have the same issue.
I replace the pvc valve few days ago too.
The car has hiccup around 1200 rpm when hot.
When engine getting hot, park for 46mins or 1hr, then start it up, drive up to 2000rpm, release the gas pedal completely, the rpm drop to dead. Then i can start it right back up and drive normal.
It only happens once a while. Sometimes it drop from 2000rpm to 400-500rpm then it go back to normal.

any thought how to solve this issue?
I heard people reflash ecu, can I reflas ecu myself? can any autoshop can reflash it or have to be an infiniti dealer can reflash it?
thanks.
Sounds like a fuel pump module issue to me.

I'd highly recommend just taking it to the dealership and paying the diag fee to have a professional check it out.
HP10T is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Infiniti FX Forum : FX35, FX45 and FX50 Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










User Tag List




  Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
noise coming from firewall, only heard from within cabin Whitenight 1st Gen (2003-2008) 4 02-08-2013 10:54 PM
My FX stalled while driving--ANY THOUGHTS? BlackBart 1st Gen (2003-2008) 5 06-04-2012 08:39 AM
Help!!!Need Help pls My car stalled e39ng General Chat 12 11-19-2010 09:14 AM
Sold the Z and bought an FX within 2 hours...How did I do?? socalfx35 General Chat 9 10-06-2007 08:58 PM
Four speeding tickets issued within three hours krzys4 General Chat 16 01-15-2005 05:54 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome