VDC and slip lights on! - Infiniti FX Forum : FX35, FX45 and FX50 Forums
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 10 (permalink) Old 01-22-2007, 12:27 PM Thread Starter
Senior Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: South of Boston
Posts: 169
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
VDC and slip lights on!

Took an exit this morning, it's cold here, but I did not see any ice on the ramp, but heard the vdc/slip system doing it's grinding/clicking, slip light came on, then off, but now the VDC/SLIP lights are on and stay on after the car is restarted.

Any clues?
gbest03 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 10 (permalink) Old 01-28-2007, 05:10 PM
Senior Member
 
rookie's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 3,076
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Did this go away?
rookie is offline  
post #3 of 10 (permalink) Old 01-29-2007, 07:03 AM Thread Starter
Senior Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: South of Boston
Posts: 169
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Dealer had to reset "steering angle sensor", blamed it on the Eibach's.
I explained that the springs had been on the car for weeks, and this only happened after the VDC kicked in due to hitting the ice.
They wouldn't buy it, said that is was not covered by warranty.
They did reset my tire pressure sensors for free.
gbest03 is offline  
 
post #4 of 10 (permalink) Old 01-29-2007, 07:37 PM
Senior Member
 
Join Date: Mar 2005
Location: Lehigh Valley/PA
Posts: 624
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Send a message via AIM to bazooka
I had the issue last week after mine sat at the airport for a week. My emergency brake light was also on. After 80 miles at 75mph the brake light went off, and the other two shut off after a restart, just as my dealer suggested. Even weirder, my brake light would flash whenever I slipped.

'04 FX45 DG/G,
Tech/Ent/SirSatStealth/Hitch/CAI/Flowmaster-ExtPipes/Rail-less/STB/NavInputMod/ToyoProxes/Eibach, LMSCAI, Lower CAI, PVC Airbox, +2 Timing, SSBRlines, StopTechCDRotors, AxisPads, escutcheon mod


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Stock'04 RX330

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
bazooka is offline  
post #5 of 10 (permalink) Old 04-04-2007, 07:33 AM
Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: Bakersfield, Ca
Posts: 71
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
I could use some help with this too. My VDC Off/Slip lights would come on a lot when I first bought the FX, but the dealer said it was the ABS Pressure Sensor and replaced it under warranty.
For 3 months after the repair it turned on only 3 times. I just got the FX back 2 weeks ago for some TSB work and the headlight recall and now the VDC/Slip lights have come on about 10 times, with no specific pattern, and I have no idea why it would come back all of a sudden.
The dealership wants me to bring it back in, which is almost a 3 hour round trip, so they can look at it again.
Any help would be greatly appreciated.

03 FX45 Beryllium/Brick, Tech
Stillen Strut Bar, Drop-in K&N Filter
Coming Soon: Flowmaster Exhaust
Anakin674 is offline  
post #6 of 10 (permalink) Old 04-04-2007, 08:11 PM
Senior Member
 
wasabiz45's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: chicago
Posts: 1,944
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
I broke the wheel sensor mounted behind the hub during my hub replacement. Since then, my ABS/SLIP/VDC/AWD lights are on in the cluster. I hope i don't have to get the dealer to reset after i replace the sensor tonite. Got the part for $113(w/tax). Basically, the FX has been acting like it's on steroids and chirping 1 and somtimes 2 on hard take-offs. I like it, but it just worries me

03 FX45 - MODDED...

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
wasabiz45 is offline  
post #7 of 10 (permalink) Old 04-05-2007, 04:11 AM
Senior Member
 
Sakebomb's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Los Angelino - San Franado Vally
Posts: 206
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Quote:
the FX has been acting like it's on steroids and chirping 1 and somtimes 2 on hard take-offs

kool

New every two
Sakebomb is offline  
post #8 of 10 (permalink) Old 04-06-2007, 02:05 AM
Senior Member
 
psiclne's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: SGV & OC
Posts: 1,376
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Quote:
Originally Posted by Sakebomb
Quote:
the FX has been acting like it's on steroids and chirping 1 and somtimes 2 on hard take-offs

kool
+1

2005 FX35 - NRG STB/K&N Drop In/LMS Z TUBE//Eibachs/MD 1/2" Spacer/Rear Sway Bar/Axis Mods/Cross Drilled Slotted Rotors/Throttle Body Spacer/GT Spec complete set of braces/UR Pulley/Strup Headers/Nismo Exhuast/TS Tuned
psiclne is offline  
post #9 of 10 (permalink) Old 04-06-2007, 07:35 AM
Senior Member
 
wasabiz45's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: chicago
Posts: 1,944
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Oki, replaced the sensor. Took about 10 min. Reset the ECU, and the lights still turned on when i started the car. Took it out for a drive and heard the ABS click as i drove off the driveway...the lights turned off. . I think i'll miss my crazy launches tho.

03 FX45 - MODDED...

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
wasabiz45 is offline  
post #10 of 10 (permalink) Old 04-06-2007, 08:08 AM
Senior Member
 
johnmax's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Long Island, NY
Posts: 10,641
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 12 Post(s)
Send a message via AIM to johnmax
Quote:
Originally Posted by wasabiz45
I broke the wheel sensor mounted behind the hub during my hub replacement. Since then, my ABS/SLIP/VDC/AWD lights are on in the cluster. I hope i don't have to get the dealer to reset after i replace the sensor tonite. Got the part for $113(w/tax). Basically, the FX has been acting like it's on steroids and chirping 1 and somtimes 2 on hard take-offs. I like it, but it just worries me
I broke the bolt holding the abs sensor when trying to change my hub. The sensor is still stuck in there though, and my mechanic buddy told me it will most likely never loosen itself, so I left it.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

03 FX45 Tech/Premium Liquid Copper Brick/Black, Viper 791XV alarm/remote start/GPS tracking, Nav-TV, XM, nav while driving mod, custom no nag nav mod, backup cam while driving mod, Stillen STB, Custom S550 LED mirror covers, Autolumination LED bulbs, Falken Ziex STZ/04s, Nissan Ipod interface w/80gig video, ORG sticker
johnmax is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Infiniti FX Forum : FX35, FX45 and FX50 Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



  Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ABS, slip, AWD, VDS lights stay on Spld24 1st Gen (2003-2008) 10 07-14-2019 06:36 PM
VDC OFF and SLIP lights on!! ABS problem? changyongjun 1st Gen (2003-2008) 35 12-15-2017 12:15 AM
brake, SLIP, VDC off lights on parni_valjak77 1st Gen (2003-2008) 13 08-17-2015 12:17 PM
Slip, VDC, and AWD lights are all on bradical 1st Gen (2003-2008) 5 03-31-2009 09:31 PM
ABS, VDC, SLIP LIGHTS AND THE DEALER tekagga 1st Gen (2003-2008) 5 02-28-2008 09:13 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome