Infiniti FX Forum : FX35, FX45 and FX50 Forums

Infiniti FX Forum : FX35, FX45 and FX50 Forums (https://www.infinitifx.org/forum.php)
-   Audio / Video / Navigation / Electronics (https://www.infinitifx.org/14-audio-video-navigation-electronics/)
-   -   GPS/Radio display flashing w/ig off (https://www.infinitifx.org/14-audio-video-navigation-electronics/36684-gps-radio-display-flashing-w-ig-off.html)

Jeffro 03-31-2019 06:38 PM

GPS/Radio display flashing w/ig off
 
Since I've owned my 08 fx35 my issues have been minor. Unfixable horn short and cruise control doesn't work with ACC. Tire sensor stays on after a flat this winter. It's tolerable.

Now at 130k there's one I've searched everywhere for and can't find anyone who's had or seen this on any Nissan or Infiniti cars. After I turn the car off, the gps/radio control screen begins flashing on and off with whatever was on screen last. Car still locks, unlocks and starts fine. I disconnected the battery overnight, tried turning the ignition on and off with the key in and jiggled every wire harness I can reach under the dash and hood. Right now I just disconnect the battery at night.

edit to add, and I live 60 miles from a qualified mechanic so I've always done all my own repairs.

Jeffro 04-05-2019 08:59 PM

no clue exactly what did it 1. ran a jumper cable between the neg terminal to a large ground outside that car and unhooked the + cable. 2. slowcharged the 3 month old "super premium" Interstate battery overnight with the cables off. 3. After reconnecting the battery I reset all my trip/service/oil counters. One week and the display hasn't started flashing after the car is off anymore. Which is good because next I was planning on taking every fuse and relay out and putting them back in.

kahlilj 04-07-2019 05:27 PM

Quote:

Originally Posted by Jeffro (Post 307756)
no clue exactly what did it 1. ran a jumper cable between the neg terminal to a large ground outside that car and unhooked the + cable. 2. slowcharged the 3 month old "super premium" Interstate battery overnight with the cables off. 3. After reconnecting the battery I reset all my trip/service/oil counters. One week and the display hasn't started flashing after the car is off anymore. Which is good because next I was planning on taking every fuse and relay out and putting them back in.

Never had nor heard of this situation before, but thanks for returning to post the remedy/followup! I've seen several threads on here where a problem was posted, but no answer was posted. Worse, I've seen some where a problem was posted and the OP returned to say the problem was fixed, but didn't share the solution. smh Glad your problem is fixed and you shared what you did. :)

lcsighte 04-17-2019 03:10 PM

Quote:

Originally Posted by Jeffro (Post 307712)
Since I've owned my 08 fx35 my issues have been minor. Unfixable horn short and cruise control doesn't work with ACC.

What did you mean by unfixable horn....? I currently have a non-working horn and have planned to take it for repair next week. Does it mean you have tried to fix it without any solution? Mind you, the horn works when i lock the car but doesn't work on the steering wheel. I have searched all over for the solution but everyone i know had this problem never came back to post the fix.

Jeffro 04-17-2019 10:12 PM

Quote:

Originally Posted by kahlilj (Post 307758)
Never had nor heard of this situation before, but thanks for returning to post the remedy/followup! I've seen several threads on here where a problem was posted, but no answer was posted. Worse, I've seen some where a problem was posted and the OP returned to say the problem was fixed, but didn't share the solution. smh Glad your problem is fixed and you shared what you did. :)

I've benefited (saved) a lot from motorcycle and car specific forums over the past 15 yrs or so and that bugs me too. Especially problems that had to get fixed somehow by someone, ya know?

Quote:

Originally Posted by lcsighte (Post 307826)
What did you mean by unfixable horn....? I currently have a non-working horn and have planned to take it for repair next week. Does it mean you have tried to fix it without any solution? Mind you, the horn works when i lock the car but doesn't work on the steering wheel. I have searched all over for the solution but everyone i know had this problem never came back to post the fix.

My horn is dead no matter what. No alarm beep and nothing on the wheel. I can put in a 30a fuse and it will honk for 1/2 sec before blowing what should be a 10 or 15a fuse with both alarm or honk. When I get a chance I'm going to take apart the wheel and column as far as regular tools will let me.


All times are GMT -4. The time now is 12:10 AM.

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.

vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome