Horn stopped working - Infiniti FX Forum : FX35, FX45 and FX50 Forums
Reply
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 26 (permalink) Old 09-24-2008, 05:45 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 7
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Horn stopped working

Horn stopped working from steering wheel on my 03' FX 35 but horn still works when activating alarm.
Removed Horn Relay in fuse box under hood, which stops the horn from working during alarm activation.

Is there another relay for the steering wheel horn activation?
Hoping I don't have to pull apart my steering wheel to troubleshoot.
kenfx is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 26 (permalink) Old 09-24-2008, 06:16 PM
Senior Member
 
johnmax's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Long Island, NY
Posts: 10,641
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 9 Post(s)
Send a message via AIM to johnmax
Re: Horn stopped working

Welcome! Search feature is your friend here. Someone had the exact same problem, but not sure how it turned out for them. Some info in that thread may be of help to you, and you should try contacting that person who had the problem to see what their resolution was.

Look here: viewtopic.php?p=216493#p216493


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

03 FX45 Tech/Premium Liquid Copper Brick/Black, Viper 791XV alarm/remote start/GPS tracking, Nav-TV, XM, nav while driving mod, custom no nag nav mod, backup cam while driving mod, Stillen STB, Custom S550 LED mirror covers, Autolumination LED bulbs, Falken Ziex STZ/04s, Nissan Ipod interface w/80gig video, ORG sticker
johnmax is offline  
post #3 of 26 (permalink) Old 09-25-2008, 12:07 AM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 7
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Re: Horn stopped working

Thanks John. Sorry about that, I did find it through the search feature soon after I posted and tried to retract my post. Long time owner, first time poster. Hopefully that was my last stupid question but certainly not my last post.

Extremely impressed with the wealth of knowledge coming out of this forum.
kenfx is offline  
 
post #4 of 26 (permalink) Old 09-25-2008, 06:42 AM
Senior Member
 
johnmax's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Long Island, NY
Posts: 10,641
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 9 Post(s)
Send a message via AIM to johnmax
Re: Horn stopped working

No biggie. People often post and wait for responses, all the while the answer is already here.

Let us know what your problem turns out to be.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

03 FX45 Tech/Premium Liquid Copper Brick/Black, Viper 791XV alarm/remote start/GPS tracking, Nav-TV, XM, nav while driving mod, custom no nag nav mod, backup cam while driving mod, Stillen STB, Custom S550 LED mirror covers, Autolumination LED bulbs, Falken Ziex STZ/04s, Nissan Ipod interface w/80gig video, ORG sticker
johnmax is offline  
post #5 of 26 (permalink) Old 10-23-2008, 10:28 PM
Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: Richmond Hill, Ontario, Canada
Posts: 64
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Re: Horn stopped working

Hey kenfx,

I'm the one who's having the same problem, and posted that other topic. Exact same problem. horn works when locking car via keyfob.. but when I try to honk the horn at the steering wheel.. nothing...

Unfortunately, I haven't resolved the issue yet. I took apart my steering column, and the voltage is 12V at the "horn switch" (cage which when pushed in will ground the relay, and should trigger the horn, see attached diagram), so the way I interpret that is that the wiring from the relay to the horn switch is fine (I could be wrong).

Thinking is was a grounding issue, I grounded the horn switch directly to the negative terminal of the battery, via a long wire, I still don't get the horn sounding, which really puzzles me.

Any electrical gurus have any input?

Kenfx, did you get it fixed yet?
Attached Images
File Type: jpg fxhorn.JPG (59.3 KB, 95 views)
needmyfx is offline  
post #6 of 26 (permalink) Old 10-23-2008, 11:23 PM
Senior Member
 
DatMan's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Ottawa, ON
Posts: 10,716
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 23 Post(s)
Re: Horn stopped working

Quote:
Originally Posted by needmyfx
Thinking is was a grounding issue, I grounded the horn switch directly to the negative terminal of the battery, via a long wire, I still don't get the horn sounding, which really puzzles me.
I kinda wonder if the FX might have 2 horns... I know a bunch of HONDAs do... maybe just the horn for the alarm is working but not the main one? It seems like you've looked just about everywhere, so throwing this idea out there...


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

2007 FX35 AWD Touring - GARMIN GVN-53 NAV mod, NAV-TV iPod music and video, PARROT MK6100, VIPER 5901 w/ SMARTSTART & GPS Tracking, Strong Strut STB, MD 5/16" Copper Iso Thermal, LMS intake w/ 3" K&N Cone, BC RACING Coilovers, GT SPEC Ladder Brace, STOPTECH SS Lines, 20" AVARUS AV1 w/ BFG KDW/2's, HAWK HPS Street Pads, 6K HIDs and 5K Fogs, LED lighting everywhere, Sport Pedals with ebrake, Escutcheon...
DatMan is offline  
post #7 of 26 (permalink) Old 10-24-2008, 07:00 AM
Senior Member
 
johnmax's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Long Island, NY
Posts: 10,641
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 9 Post(s)
Send a message via AIM to johnmax
Re: Horn stopped working

That diagram is pretty straight foward to diagnose. Did you try pulling the horn relay and throwing ground to terminal 1 (which the light blue (SB) wire is connected to? Or firstly, jumper 2 and 3 on that relay socket (with the relay removed) which will directly power the horn and make it come on?


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

03 FX45 Tech/Premium Liquid Copper Brick/Black, Viper 791XV alarm/remote start/GPS tracking, Nav-TV, XM, nav while driving mod, custom no nag nav mod, backup cam while driving mod, Stillen STB, Custom S550 LED mirror covers, Autolumination LED bulbs, Falken Ziex STZ/04s, Nissan Ipod interface w/80gig video, ORG sticker
johnmax is offline  
post #8 of 26 (permalink) Old 10-24-2008, 07:22 PM
Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: Richmond Hill, Ontario, Canada
Posts: 64
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Re: Horn stopped working

yeah.. if I ground terminal 1 on the relay, the relay clicks and the horn sounds.

straight forward to diagnose... hehe.. I thought so too =)

could it be the relay is only semi-bad? Something like a weak link to ground won't be enough to switch it?
needmyfx is offline  
post #9 of 26 (permalink) Old 10-24-2008, 09:41 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 7
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Re: Horn stopped working

Sorry haven't responded. Was rear ended by a taxi so priorities have distracted me from fixing the horn. Maybe I can tell the insurance company my head snapped forward and damaged the horn and have them figure it out.
kenfx is offline  
post #10 of 26 (permalink) Old 10-24-2008, 09:44 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 7
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Re: Horn stopped working

Quote:
Originally Posted by needmyfx
yeah.. if I ground terminal 1 on the relay, the relay clicks and the horn sounds.

straight forward to diagnose... hehe.. I thought so too =)

could it be the relay is only semi-bad? Something like a weak link to ground won't be enough to switch it?
I'm leaning towards this. I will try this and let you know.
kenfx is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Infiniti FX Forum : FX35, FX45 and FX50 Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



  Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
isimple stopped working 2004 fx45 effectsfortyfive Audio / Video / Navigation / Electronics 3 06-04-2012 06:21 PM
cd player stopped working... navypilot Audio / Video / Navigation / Electronics 2 09-30-2009 11:32 AM
Help. Horn not working when locking doors??? Forevergr81 Audio / Video / Navigation / Electronics 4 08-26-2009 11:03 PM
Intelli-key stopped working? pakisho Audio / Video / Navigation / Electronics 4 04-17-2007 02:50 PM
Entry/Exit Convenience stopped working after aai-nis install mnelson Internal and External 8 03-19-2006 11:40 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome